Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014

Εκπαιδευτικό υλικό για τα Παιδικά Χωριά SOS




Κάρτες πλαστικοποιημένες που μπορούν να τις τοποθετήσουν στη σειρά και να δημιουργήσουν την ιστορία.




Εκπαιδευτικό υλικό για τα Παιδικά Χωριά SOS

ΟΔΗΓΙΕΣ

I.        Εύρεση διαφορών:  Τέσσερα χριστουγεννιάτικα δέντρα. Το ένα αποτελεί μέτρο σύγκρισης. Στο ένα λείπει  το αστέρι, στο άλλο το δώρο και στο τρίτο οι μπάλες.

II.        Εικόνες και ιστορίες : Τα παιδιά θα κόψουν τις εικόνες και μετά θα τις βάλουν σε χρονική εξέλιξη για να φτιάξουν την ιστορία.

Ø  Ιστορία 1: Ένα παιδί παίζει μπάλα με τους φίλους του. Κλωτσάει την μπάλα πολύ δυνατά και σπάει ένα παράθυρο. Τα παιδιά βλέπουν το σπασμένο παράθυρο. Αφού φτιάξουν την ιστορία  μπορούμε να συνεχίσουμε και να ρωτήσουμε «Πώς νιώθουν οι ήρωες της ιστορίας;»

Ø  Ιστορία 2: Στην παιδική χαρά ένα παιδάκι κατευθύνεται προς την τσουλήθρα. Το ίδιο κάνει κι άλλο ένα πίσω από αυτό. Το πρώτο παιδάκι ανεβαίνει στην τσουλήθρα και ετοιμάζεται να κάνει. Το δεύτερο παιδάκι τον σπρώχνει για να κάνει αυτός πρώτος. Το πρώτο παιδάκι πέφτει και χτυπάει. Τα άλλα παιδιά της παιδικής χαράς μαζεύονται  και του κάνουν παρατήρηση. Αφού φτιάξουν την ιστορία  μπορούμε να συνεχίσουμε και να ρωτήσουμε «Πώς νιώθουν οι ήρωες της ιστορίας;»

View more:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...